– Jag är jättetrött och har mjölksyra ända hit, säger Elina Lineruth och håller upp hårflätan. I dag tog hon sitt fjärde guld i kanot-SM tillsammans med Alice Sjömark.

Kanot-SM: Tjejerna tog sitt fjärde guld

Publicerad

I dag avslutades kanot-SM-veckan i Luleå. För två hemmatjejer blev det rena rama guldfesten.

Tidigare i veckan vann Alice Sjömark och Elina Lineruth både 200 och 1 000 meter tillsammans i K2 plus K4 500 meter där också bröderna Henrik och Erik Strand var med i kanoten.

Fjärde SM-guldet

I  dag på K2 5000 meter tog Alice och Elina täten direkt och det blev aldrig särskilt spännande. Dom var överlägsna alla konkurrenter och tog ett fjärde SM-guld.

– Jag är jätteglad och jättestolt men också otroligt trött, säger Alice Sjömark. Det finns inte en enda procent av min kropp som inte är helt slutkörd.

Lyckokänsla

Elina Lineruth fyller på.

– Att få ta fyra SM-guld på hemmabanan och inför alla nära och kära är helt fantastiskt. Jag är också jättetrött och har mjölksyra ända hit, säger hon och håller upp hårflätan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.