Kommunalrådet Claes Nordmark (S) i Boden vill nu se mer regionala restriktioner för kroglivet i covid-19 tider. Foto: SVT

Kommunalråd i Boden vill ha lokala restriktioner för krogarna

Uppdaterad
Publicerad

Regeringen har beslutat att förlänga alkoholstoppet 20:00 och flera krogar kämpar nu för sin överlevnad. Bodens kommunalråd, Claes Nordmark, vill nu se lokala restriktioner och mer stöd till den krisande branschen.

Krogar vittnar om att de inte kan använda permittering av sin personal eftersom de är timanställda, och nyöppnade verksamheter kan inte söka ekonomiskt stöd eftersom de inte kan redovisa vad de tjänade förra året.

Smittläget

I Boden berättar restaurangägare och alkoholhandläggare att det fungerade bra utan trängsel innan 20:00-regeln. Kommunalrådet, Claes Nordmark  (S) vill nu se mer regionala restriktioner.

Coronaviruset i Norrbotten

– Den trängsel som man kanske ser framför sig på restauranger finns framför allt i storstadsregionerna. Visst vore det bra ifall länsstyrelsen skulle få ett mer regionalt mandat utifrån smittläget. Jag tror inte det skulle svämma över med folk om man skulle öppna upp till 22:00 igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Norrbotten

Mer i ämnet