Boden Hockey får maximalt kommunalt stöd. Joakim Svensson, marknadsansvarig i klubben, berättar vad det betyder för laget. Foto: SVT/Arkiv

Kommunen betalar ut 75 000 kronor i krisstöd till Boden Hockey

Uppdaterad
Publicerad

Det blev en succé-lördag för Boden Hockey, 5-0 hemma mot topplaget Östersund och 1 572 på läkarna i Björknäshallen.

Det betyder att maximalt kommunalt stöd kommer att betalas ut – 75 000 kronor.

I slutet av förra veckan gick Bodens kommunalråd Claes Nordmark (S) ut med löftet att kommunen ska betala 50 kronor per besökare, men maximalt 75 000 kronor, under lördagens hemmamatch mot Östersund.

Och det för att stötta hockeylaget mot det han menade var olagliga karteller och bojkotter i hockeyettan.

”Det var närmast propagandahockey”

Bodensarna gjorde samma sak.

1 572 besökare räknades in på matchen och det betyder att Bodens kommun kommer att betala ut maxbeloppet 75 000 kronor i krisstöd till hockeylaget.

– Det var en fantastisk lördag med närmast propagandahockey och mer än 1 500 personer på läktarna. Vi är helnöjda. Det var väldigt bra, det såldes bland annat 500 öl där, säger Joakim Svensson, marknadsansvarig för Boden Hockey.

”Tar in pengarna i Boden HF i stället”

Men det finns alltså kritik mot beslutet, både från kulturarbetare och andra som menar att Boden Hockey är ett aktiebolag och att kommunen inte får stötta privata företag, enligt kommunallagens likställighetsprincip.

– Vi har visserligen A-laget och all annan försäljning i aktiebolaget, men vårt tillstånd och vår licens att spela i hockeyettan ligger i föreningen Boden HF. Och utöver det har vi en ideell förening med fjorton barnlag. Om det blir problem rent lagligt så får vi väl ta in pengarna från kommunen i Boden HF i stället, säger Joakim Svensson.

Kommunalrådet Claes Nordmark avböjer att kommentera uppgifterna om att Bodens kommun ska betala ut 75 000 kronor till hockeylaget efter lördagens hemmamatch.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer