Foto: TT

Körde 15 mil – för att hissa upp en ny prideflagga

Uppdaterad
Publicerad

Kalle körde 15 mil tur och retur – allt för att hissa upp en ny prideflagga i Boden. Det skriver nättidningen KIT.

Det var i måndags som nazisterna i Nordiska Motståndsrörelsen tog ned och brände en prideflagga i Boden. Istället hissade de upp organisationens egen flagga med Tyrrunan.

LÄS ÄVEN: Prideflagga brändes av nazister

NMR Norrbotten

Många har reagerat starkt på händelsen. Och på torsdagskvällen när Kalle hörde om det som inträffat satte han sig i bilen och körde de drygt sju milen till Boden för att hissa upp en ny flagga.

– Jag blev oerhört ledsen. Norrbotten är mitt hem och jag tänkte direkt på hur unga hbtq-personer ska reagera när de ser det här, säger Kalle, som egentligen heter något annat, till nättidningen KIT.

LÄS ÄVEN: Operaprofilen: Boden – ni får en ny flagga av mig

Flaggstången ekade tomt när han anlände till Boden då kommunen sedan tidigare tagit ned NMR:s flagga. Men tillsammans med ett gäng andra personer hissade han upp en ny prideflagga.

– Det var väldigt skönt. Istället för att flaggstången skulle eka tom så fick vi fylla den med kärlek igen, säger Kalle till nättidningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

NMR Norrbotten

Mer i ämnet