Nextjet hamnar hos Kronofogden igen. Foto: TT

Kronofogden igen för Nextjet

Publicerad

Arvidsjaurs flygplats styrelse har beslutat att skicka alla Nextjets obetalda och förfallna fakturor till Kronofogden. Just nu är flygbolagets skuld drygt 420.000 kronor.

Nextjet har blivit av med sin operativa licens och får bara flyga till och med den 17 november på grund av ekonomiska problem. Gällivare och Arvidsjaur är två av Norrbottens flygplatser som påverkas av det.

”Väntar på besked”

Nextjet skriver i ett pressmeddelande att bolaget jobbar hårt för att återfå licensen och att en ansökan om det skickats till Transportstyrelsen.

”Ett besked väntas i närtid”, skriver bolaget.

Men på Arvidsjaurs flygplats ser man ingenting av att flygbolaget skulle ha förbättrat sin ekonomi.

– Nej, det verkar inte så när det gäller vår flygplats i alla fall. De betalar inte sina räkningar i tid och så har det varit länge, säger flygplatschefen Rolf Lundberg.

”Det är jobbigt”

Just nu är Nextjet skyldigt Arvidsjaurs flygplats 410.000 kronor för bland annat landningsavgifter och 1.821 i ränta för en annan försenad betaning.

– Vi har beslutat att skicka alla deras fakturor till Kronofogden om de inte betalas i tid och så är det nu också. 410.000 kronor är mycket pengar för en liten flygplats som vår, säger Rolf Luindberg.

Hur känns det?

Det är jobbigt, det är en stor process, som bland annat innebär att vi måste ringa runt en hel del, men vi måste göra så för att få betalt, säger han.

SVT Nyheter Norrbotten har sökt Nextjets kommunikationsansvarige,  Henning Lindberg, för en kommentar, utan att lyckas nå honom.

LÄS MER: Önsketänkande blev sanning

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

nextjet

Mer i ämnet