Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En brand bröt ut på SSAB i Luleå under tisdagen. En stor räddningsinsats inleddes. Se mer i klippet. Foto: Filip Hannu/SVT

Stor brand härjade på SSAB i Luleå – en person förd till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

En stor brand härjade på SSAB:s fabrik i Luleå under tisdagen. Branden är nu släckt och en person har förts till sjukhus med ambulans.

Larmet kom in vid 10:30-tiden under tisdagen och flera styrkor har jobbat med att bekämpa branden. Luleå fick hjälp av styrkor från Piteå och Råneå.

Branden startade på ett transportband och släckningsarbetet pågick i flera timmar.

–  Vi har precis börjat packat ihop våra grejer och är klar på platsen, säger Jonas Edberg, inre befäl vid räddningstjänsten i Norrbotten.

”Luktar fränt av bränt gummi”

SVT:s reporter Filip Hannu var på plats och såg en rökpelare stiga och kände stark lukt av bränt gummi. Enligt Mia Widell, presschef på SSAB, ska personal som jobbar i det området där branden startade ha evakuerats.

Presschefen säger att det är oklart varför det började brinna och i vilken omfattning det påverkar produktionen.

En person till sjukhus

I ett tidigt skede rapporterades det att ingen person kommit till skada. Men polisen meddelar vid 13-tiden att en person förts med ambulans till sjukvård. Enligt räddningstjänsten handlar det om befarade rökskador i samband med att branden bröt ut.

Polisen har upprättat en anmälan gällande arbetsplatsolycka.

Artikeln uppdateras när mer information finns.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.