Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
SVT Nyheter Norrbotten vann pris med ”De gick till jobbet och dog”

SVT Nyheter Norrbotten vann pris med ”De gick till jobbet och dog”

Uppdaterad
Publicerad
SVT Nyheter Norrbottens reporter Linda Jones och redaktör Ellika Nilssons serie om dödsolyckor på arbetsplatser var ett av tre nominerade bidrag i kategorin fördjupande journalistik i Sverigepriset. Hennes serie ”De gick till jobbet och dog” var också det bidrag som tog hem priset i den kategorin.

Så här motiverade Sverigeprisets jury nomineringen av Lindas jobb som handlar om människor som förolyckades på sina jobb:

Varje dödsfall på jobbet är en enskild tragedi. I en nationell kartläggning uppmärksammas vi på ett samhällsproblem som det sällan talas om. Genom nära möten med anhöriga samt unik statistik och research fördjupas bilden av arbetsplatsolyckor i Norrbotten.

Sverigepriset är en tävling med bidrag från hela nyhetsdivisionen inom SVT är med och tävlar. Priset delad årligen ut i totalt sju kategorier i Radiohuset i Stockholm.

De två övriga nominerade i fördjupande journalistik var SVT Nyheter Riks med ”Leva livet” och SVT Nyheter Öst med ”Miraklet i Linköping”.

Sverigeprisets sju kategorier:

Visa

Granskande journalistik

Konstruktiv journalistik

Transparant nyhetsleverans

Nära berättande

Minoriteter i samhället

Fördjupande journalistik

Förklarande journalistik

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

De gick till jobbet och dog

Mer i ämnet