Thomas ”Bulan” Berglund. Foto: SVT

Luleå Hockey: ”Bulan” bästa nyförvärvet

Publicerad

Luleå Hockeys huvudtränare Thomas ”Bulan” Berglund är enligt många årets bästa nyförvärv och hans uppdrag är bygga ett vinnande lag.

”Vi ska vara jobbiga att möta”, säger han.

Luleå Hockey har nio nya spelare i år och det betyder att mer än en tredjedel av laget bytts ut.

LÄS MER: ”Bulan” blir Luleå Hockeys nya tränare

Samma sak gäller för tränarstaben där nye Thomas ”Bulan” Berglund är SHL:s bäste coach, enligt general manager Stefan Nilsson.

”Vinnande lag igen”

– Jag är en del  vår nysatsning med hemvävt och fler spelare från Norrbotten och vi ska tillsammans föra laget framåt. Mitt uppdrag är att skapa ett vinnande lag igen. Jag ska bidra med det jag kan och ha en klar och tydlig spelidé. Det tror jag uppskattas av spelarna, säger ”Bulan”.

LÄS MER: ”Bulan” utsedd till Årets coach

Och Bulan-hockey, det handlar om hård press och kreativitet med pucken, speciellt i anfallszon.

– Jag tror att vi har större fördel att vinna matcher om vi har pucken i egen ägo. Jag tror också att det är ett mer utvecklande spel för spelarna. Det blir vissa förändringar mot för tidigare. Vi ska bland annat vara jobbiga att möta och äga mycket puck.

”Minst kvartsfinal”

Målsättningen i år är minst kvartsfinal i slutspelet och han tycker att laget ser intressant ut.

– Det är en spännande upplaga. Vi har många unga och utvecklingsbara spelare och många äldre som har lite revansch att fordra. Dessutom kryddar vi med utländska spelare.

LÄS MER: Luleå Hockey byter lagkapten

Han gillar verkligen att föreningen vill gå tillbaka till rötterna och satsa på unga talanger från närområdet.

– Det är rätt väg att gå, att satsa på hemvävt och ha en norrbottnisk prägel på det hela. Det kanske har varit för många utländska spelare tidigare, men nu testar vi den här vägen. Vi tror på den, säger Thomas ”Bulan” Berglund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.