”Det är ett brott mot köpevillkoren att sälja biljetterna vidare”, säger kommunikationschefen Robert Hedlund. Foto: TT och skärmdump från Tradera

Luleå Hockey makulerar biljetter som sålts vidare till SM-finalen

Uppdaterad
Publicerad

Luleå Hockey har börjat dra in hockeybiljetter för de som sålt eller försökt sälja de vidare till överpris. Dessutom överväger föreningen att göra en polisanmälan – men det avgörs först efter den sjunde och sista SM-finalmatchen.

Luleå Hockey släppte under tisdagen finalbiljetterna till den avgörande SM-finalen – men biljettsläppet har fått stor kritik.

Varken vd Stefan Enbom eller kommunikationschefen Robert Hedlund ville ställa upp framför en kamera på onsdagen, utan de svarade i stället via twitter eller telefon.

Och det nya är att föreningen agerar mot de som sålt eller försökt sälja hockeybiljetter till överpris.

Ett 20-tal biljetter dras in

På sajten Tradera fanns det till exempel ett erbjudande att köpa en hockeybiljett för 10 000 kronor.

– Det är ett brott mot köpevillkoren att sälja biljetter vidare, så vi agerar så fort vi kan. Det här kommer även att drabba de som köpt biljetter till överpris, säger kommunikationschefen Robert Hedlund.

Luleå Hockeys bedömning i dag är att ett 20-tal biljetter sålts eller försökt säljas vidare.

– En makulering betyder att vi gör ett återköp. Man får tillbaka pengarna och så gäller biljetten inte längre. Det är ingen jättestor omfattning, men även om det bara handlar om 20 biljetter så sticker det i allas ögon. Det är ett hån mot alla som brinner för hockey att försöka tjäna tusentals kronor på folks vilja att gå på en avgörande match.

Klubben överväger polisanmälan

Har ni funderat på att göra polisanmälan?

– Vi får se hur vi gör efter den sjunde SM-finalmatchen. Nu fokuserar vi på den.

Tycker du att Luleå hockey gjort rätt under det så kallade biljettkaoset?

– Jag tycker nog att vi gjort så bra vi kan. Efterfrågan är enorm och vi satte ett tak på max fyra biljetter per köp. Om 750 medlemmar köper fyra biljetter så går alla biljetter åt och då har vi 75 procent missnöjda medlemmar som trott och hoppats få en plats och jag förstår den besvikelsen. Vi får utvärdera det här senare, säger Robert Hedlund.

Polisen utreder bedrägeri

Samtidigt har polisen upprättat minst tre ärenden gällande bedrägeri. Det handlar om att privatpersoner köpt biljetter till hockeymatchen på en köp- och säljsajt – men trots att de swishat pengar har de inte fått några biljetter.

Polisen meddelar att dessa fall kommer att utredas vidare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.