Luleås kommunalråd Fredrik Hansson (S) sätter press på leverantören av de krånglande trygghetslarmen: ”Nåt måste ske de närmsta dagarna.” Foto: Micke Nyberg/SVT

Luleå kommun sätter press på leverantören av trygghetslarmen

Uppdaterad
Publicerad

Luleås kommunalråd Fredrik Hansson (S) kräver att problemen med trygghetslarmen ska vara lösta inom ett par dagar – annars sägs avtalet med leverantören upp.

– Sådant här ska inte få hända, säger han.

Luleå är en av de kommuner som har tekniska problem med trygghetslarmen från leverantören Tunstall och det handlar framförallt om långa fördröjningar.

”Djupt tragiskt”

Under onsdagskvällen larmade en äldre person åtta gånger utan att nå fram till kommunen. Nattpatrullen fick larmet mer än fem timmar senare, men när de kom till bostaden vid 01.30-tiden var personen avliden.

De otrygga trygghetslarmen

– Jag blir förbannad. Sådant här ska inte få ske. Det är djupt tragiskt och nu måste leverantören skärpa sig och fixa till problemen under de närmaste dagarna, annars säger vi upp avtalet. Jag förstår om anhöriga och äldre är oroliga, det är jag också, säger Fredrik Hansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

De otrygga trygghetslarmen

Mer i ämnet