Veronica Bergsten, enhetschef för badverksamheten i Luleå, säger att Aronsbadet och Rånepoolen planeras att hålla öppet i sommar. Badbilden är en arkivbild Foto: SVT

Luleås populära utebad hålls öppna i sommar

Uppdaterad
Publicerad

Aronsbadet och Rånepoolen planeras att hållas öppna i sommar, men med vissa restriktioner. 

Det säger Veronica Bergsten, enhetschef för badverksamheten i Luleå kommun. Tanken är att poolerna ska kunna öppnas för badsugna den 29 juni, cirka två veckor senare än vanligt.  

– Men med vissa restriktioner och anpassningar.

Coronaviruset i Norrbotten

Enligt enhetschefen kan det handla om allt från köer till exempelvis kiosken och vattenrutschkanan till en maxgräns för besökare på anläggningen.  

– Att vi sätter stopp när vi bedömer att det börjar vara för mycket folk inne på området.

”Var tveksamma ett tag”

Det har inte varit självklart att hålla de allmänna poolerna öppna i år.  

– Vi var tveksamma ett tag till om vi skulle kunna öppna, just med tanke på hur mycket badbesök vi brukar kunna ha på en fin dag. Men eftersom inte restriktionerna och direktiven från Folkhälsomyndigheten har blivit hårdare har vi på slutet tänkt att vi ändå ska öppna, säger enhetschefen.

Anpassningar för säkerheten

Veronica Bergsten fyller i att bad inte räknas som en sammankomst.  

- Så vi har inga krav på oss på så sätt, men däremot vill vi göra det vi kan göra i anpassningar för att det ska vara så säkert som möjligt att komma hit. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Norrbotten

Mer i ämnet