Både Notvikens IK och Luleå Hockey kan vinna pris på Eldsjälsgalan i kväll.

Luleåföreningar kan vinna pris på Eldsjälsgalan

Uppdaterad
Publicerad

Ikväll arrangeras årets Eldsjälsgala och två föreningar från Luleå är nominerade i kategorin årets idrottsförening för sitt jämställdhetsarbete.

I kategorin årets idrottsförening på Eldsjälsgalan har fyra finalister valts ut från hundratals föreningar över hela landet. Och två av dem har sin hemvist i Luleå. Det handlar om Notvikens IK och Luleå Hockey.

Fokus har legat på föreningarnas arbete för en jämställd idrott. Notvikens IK har uppmärksammats för deras arbete med att hjälpa kvinnor hålla igång med sitt idrottande under och efter graviditet.

Buga och gratulera

Börje Lööw, som är sportchef på Notvikens IK, säger att det roligaste med nomineringen är att det uppmärksammar jämställdhetsfrågan inom idrotten och han hoppas att det hjälper fler föreningar att röra sig i samma riktning.

– Om Luleå Hockey vinner så tar vi av notviksmössorna och bugar och gratulerar. Och om vi vinner hoppas vi att de tar av sig hockeyhjälmarna och gör likadant, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.