Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Under tisdagseftermiddagen begärdes den misstänkte mannen häktad av domstolen i Luleå. Hör advokat Magnus Müchler och åklagare Jonas Fjellström efter häktningen. Foto: Randi Gitz / SVT

Man i 30-årsåldern häktas efter dödsskjutningen i Luleå

Uppdaterad
Publicerad

En man i 30-årsåldern häktades under tisdagseftermiddagen på sannolika skäl misstänkt för mord på en kvinna i 25-årsåldern i Luleå.

Det var på fredagskvällen som en kvinna i 25-årsåldern hittades död i Luleå. Vittnen hörde flera skott som avlossades snabbt efter varandra. Därefter ska flera personer ha lämnat platsen i olika bilar.

En man i 30-årsåldern anhölls kort därefter på sannolika skäl misstänkt för mord. Under tisdagseftermiddagen beslutade Luleå tingsrätt att häkta den misstänkte mannen.

Dödsskjutningen i Luleå

Enligt mannens advokat förnekar den misstänkte mannen brott och bestrider häktningsyrkandet. Åtal ska väckas senast den 31 augusti.

Omfattande utredning väntas

Under måndagen sa åklagaren Jonas Fjellström till SVT att det kommer bli en exceptionellt omfattande utredning. Enligt uppgifter till SVT så ska polisen bland annat söka minst en person till.

Polisen gör även en koppling mellan dådet och en större kriminell miljö söderut, främst i Stockholm, enligt uppgifter till SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutningen i Luleå

Mer i ämnet