Foto: Arkivbild/TT

Man misstänkt för ofredande på nattklubb i Boden

Uppdaterad
Publicerad

Det blev en relativt stökig fredagsnatt för polisen i Norrbotten. Bland annat upprättades det anmälningar om sexuellt ofredande, misshandel och våld/hot mot tjänsteman.

Enligt polisens egna rapporteringar blev tre personer omhändertagna för fylleri natten mot lördag, varav en är misstänkt för våld/hot mot tjänsteman samt våldsamt motstånd. Tre personer plockades även in för provtagning efter misstanke om narkotikabrott, en av dem är även misstänkt för drograttfylleri.

Utöver detta blev polisen kontaktad klockan strax efter midnatt efter att en man blivit misstänkt för att ha ofredat en kvinna sexuellt på en nattklubb i Boden. Polisen kommer till platsen och håller förhör med den misstänkte mannen och kvinnan. En anmälan om sexuellt ofredande upprättas och mannen avvisas sedan från platsen.

Klockan 01:59 får polisen in ett larm i Jokkmokk om en man som uppges ha blivit misshandlad. Polisen håller förhör och upprättar en anmälan.

Drygt två timmar senare ringer en kvinna in och berättar att en man har misshandlat henne. Polisen åker till adressen, håller förhör och upprättar en anmälan om misshandel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.