Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Gustav Johansson matbloggare och Emma Engelmark (S) utbildningsnämndens ordförande Foto: SVT

Kan bli mer veganmat i skolan

Uppdaterad
Publicerad

Debatten om veganmat i skolorna i Luleå fick den välkände veganmatsbloggaren Gustav Johansson att komma till staden för att diskutera frågan med skolledningen. Och nu ska en förändring ske, lovar skolledningen.

– När en kommun tar avstånd från veganmat så ser jag det som att man tar starkt avstånd från ett verktyg för att sänka sin klimatpåverkan. Och det är det jag vill prata om. Hur kan en kommun se det här som en möjlighet och inte bara ett problem?,  säger Gustav Johansson.

Gustav Johansson är veganmatsbloggare och författare. Han kom till Luleå idag samband med att ett företag delade ut gratis veganburgare till skolungdomar. Detta efter att Luleå kommun beslutat att inte längre servera veganmat i skolorna.

Träffade skolledningen i Luleå

Skolledningen med barn- och utbildningsnämndens ordförande Emma Engelmark (S) och skolchefen Maarit Enbuske träffade under eftermiddagen Gustav Johansson.

– Det vi ser är att vi skulle kunna gå ett steg längre. Man skulle kunna göra mer veganskt och minska klimatavtrycken. Jag har precis pratat med skolchefen och gett henne uppdraget att se över måltidsstrategin och hur vi kan gå ett steg längre och utveckla den för att få in mer varierad kost, säger barn- och utbildningsnämndens ordförande Emma Engelmark (S)

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer