Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ulrika och Lisen Lundström berättar om att ämnet manifestationen handlar om ligger de väldigt nära hjärtat. Foto: Jimmy Bäckström & Kristoffer Naess/SVT

Hundratals slöt upp för den misstänkt mördade 8-åringen i Luleå

Uppdaterad
Publicerad

Drygt 700 personer deltog i manifestationen för den misstänkt mördade 8-åringen. Syftet med manifestationen var att få till en lagförändring gällande barns påtvingade umgänge med vuxna.

Manifestationen genomfördes med ett fackeltåg i Luleå från Socialförvaltningen till Luleå tingsrätt, som en följd av det misstänkta mordet på en 8-årig pojke på Porsön i Luleå för knappt två veckor sedan.

Ulrika Lundström gick själv igenom ett liknande fall 2001 och berättar om sina upplevelser och varför hon vill få till en förändring av lagen.

Mordet på 8-årige Tintin i Luleå

– En nämndeman somnade under den förhandlingen och då dömde de rätt emot barnets vilja, säger hon.

Vuxit upp med tvångsumgänge

Dottern, Lisen som hon var där med, berättar att hon inte vill se någon gå igenom samma sak som hon gjorde.

– Jag har vuxit upp med tvångsumgänge med min pappa och jag vill inte att något annat barn ska gå igenom det, säger Lisen.

I klippet hör du hur de vill att förändringen av lagen ska gå till.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på 8-årige Tintin i Luleå

Mer i ämnet