Maja Runeberg, Mats Pontén, Anders Öhrström och Karin Paulin, hela ensemblen i ”Avgörande Ögonblick”. Foto: Anders Alm

Mats Pontén tf chef på teatern

Uppdaterad
Publicerad

Skådespelaren Mats Pontén tar över rollen som konstnärlig ledare på Norrbottensteatern tillsammans med regissören och dramatikern Rasmus Lindberg. Det står klart en vecka efter att Alexander Öberg fått sparken.

Det var vid ett extra styrelsemöte som styrelsen för Norrbottensteatern på tisdagseftermiddagen beslutade att Mats Pontén och Rasmus Lindberg skulle ta över den konstnärliga ledningen av Norrbottensteatern efter att den tidigare teaterchefen, Alexander Öberg, som tillsattes så sent som i januari i år fått sparken.

–Vi har fått en bra lösning i den uppkomna situationen med två medarbetare som är lokalt förankrade i länet, där erfarenhet och konstnärligt kompetens kommer att tillföras till ledningen, säger ordförande Lennart Thörnlund i ett pressmeddelande.

Mats Pontén är utbildad på Statens scenskola i Malmö och ingår i Norrbottensteaterns fasta ensemble sedan 1982. Rasmus Lindberg är utbildad på Dramatiska Institutet och har haft en rad pjäser, varav ett antal översatts på flera europeiska språk.

Styrelsen kommer senare att återkomma hur en ordinarie lösning ska utformas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.