En bandvagn och en lastbil har krockat under den pågående arméövningen Northern Wind i östra Norrbotten. Bilden är en arkivbild från övningen den 22 mars. Foto: Naina Helén Jåma / TT

Militärfordon i krock under storövning i Kalix

Uppdaterad
Publicerad

Två militärfordon – en bandvagn och en lastbil – har kolliderat på länsväg 716 mellan Orrträsk och Klinten i närheten av Kalix. Olyckan har inträffat på söndagsmorgonen under den pågående militärövningen Northern Wind.

– Det är sju personer inblandade i olyckan,  säger Peder Jonsson, kommunikatör vid polisen till SVT Nyheter Norrbotten.

Är någon skadad?

– Ingen ska vara allvarligt skadad, säger Peder Jonsson.

Fyra till sjukhus

Anna-Lena Hesse, informationsansvarig för övningen, bekräftar att de inblandade klarat sig bra:

– Fyra personer har förts till sjukhus varav en är lindrigt skadad. Ingen har behövt stanna kvar på sjukhuset, säger hon.

Bärgning

Polis, räddningstjänst och ambulans är larmade till olycksplatsen och minst ett av fordonen bärgas från platsen.

– Enligt de uppgifter jag har fått ska en lastbil ha åkt in i bandvagnen men jag har inga detaljer om själva händelsen, säger Peder Jonsson.

Halt på vägarna

– Det är mycket halt på vägarna i området där övningen pågår och våra fordon är breda så  vi hoppas att civila trafikanter tar det försiktigt vid möten med militärfordonen, säger Anna-Lena Hesse.

Totalt deltar cirka 10 000 personer i Northern Wind, varav 7 000 kommer från andra länder  Finland, Norge, USA och Storbritannien.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Northern Wind - militärövning i Norrbotten

Mer i ämnet