Byggföretaget S A Englund begär nu att domen i skadeståndsmålet dras tillbaka men domstolen lägger ansvaret för att Tarfalahallens tak i Kiruna rasade på byggföretaget. Foto: ST/Arkiv

Missade datumet i målet mot Kiruna kommun – byggföretaget begär att domen tas tillbaka

Uppdaterad
Publicerad

SA Englund kommer att begära att domen i skadeståndsmålet tas tillbaka. De anser inte att de ska betala 100 miljoner kronor till Kiruna kommun på grund av Tarfalahallens ras.

– Vi hade tänkt begära anstånd för förhandlingarna och vi missade datumet, säger byggföretagets ombud Joakim Hellgren.

Enligt Joakim Hellgren är begäran av återvinning av den så kallade tredskodomen en ren formalitet och därmed är man tillbaka på ruta ett i målet.

– Vi missade datumet för när Olov Englund tog emot delgivningen om stämning och hann inte komma in med ansökan om anstånd. Det är mitt misstag, säger Joakim Hellgren.

Takraset i Tarfalahallen

”Dålig bevisning”

Utgångspunkten är alltså att målet ska behandlas i en ordinär process.

Joakim Hellgren säger att SA Englund står fast vid att man bestrider kommunens krav. Han säger att storleken på skadeståndet är alldeles för stort och att utgången för målet inte alls är given.

– De har tagit i med 100 miljoner kronor med dålig bevisning. Det finns en rapport som säger att det var mycket snö på taket vid tidpunkten för raset och man vet inte om det handlar om ett konstruktionsfel, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Takraset i Tarfalahallen

Mer i ämnet