Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet hör du Ulf Henricson om den tragiska händelsen som skakar byn Lainio utanför Kiruna. En man hittades svårt skadad i en bil och avled. Polisen utreder misstänkt mord. Foto: SVT Nyheter Norrbotten

Misstänkt mord i Lainio: Ulf försökte få liv i den svårt skadade mannen

Uppdaterad
Publicerad

Polisen utreder ett misstänkt mord i byn Lainio, Kiruna kommun, sedan en man i 75-årsåldern hittats svårt skadad i en bil. Bybon Ulf Henricson kom till platsen och försökte med hjärt- och lungräddning – men mannens liv gick inte att rädda.

Det var tisdagen den 24 januari som mannen anträffades mitt på en bilväg i Lainio. Byborna som hittade honom försökte med hjärtstartare och Ulf Henricsson försökte med HLR (hjärt- och lungräddning).

– Jag blåste i munnen och vi höll på i säkert 20 minuter men fick aldrig igång pulsen på honom, säger Ulf Henricson till SVT.

Mordet i Lainio

Händelsen skakar byn

Under söndagen grep polisen en man i 45-årsåldern i Pajala kommun. Han är i skrivande stund anhållen, på sannolika skäl, misstänkt för mord. Enligt polisen var den misstänkta gärningsmannen och brottsoffret bekanta med varandra.

I klippet hör du Ulf Henricson och Niklas Holmström berätta om den tragiska händelsen som skakar den lilla byn utanför Kiruna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet i Lainio

Mer i ämnet