Den nedstänga Nåidenhallen i Luleå ska byggas om och vara klar till årsskiftet, berättar stadsbyggnadschef Helén Wiklund Wårell. Foto: JonathanFerm/SVT

Nåidenhallen i Luleå byggs om – till årsskiftet öppnas den för träning

Uppdaterad
Publicerad

Nåidenhallen i Luleå som stängdes senhösten 2020 byggs om. Träningshallen ska återinvigas till årsskiftet.

Nåidenhallen som byggdes 2008 används till stor del till konståkning och curling. Hösten 2020 stängdes hallen när man i samband med en besiktning upptäcktes snedställningar i flera takstolar.

Besiktningen föranleddes av att Tarfalahallen i Kiruna rasade.

Kom fram till en lösning

Nåiden Bygg och Luleå kommun har nu kommit fram till en lösning som innebär att takkonstruktionen byts ut till stålfackverk för att uppfylla dagens byggnormer och arbetet ska vara klart till årsskiftet.

– Ett flertal olika alternativ inklusive att riva hallen och bygga en ny har diskuterats. Det här är en snabb och kostnadseffektiv lösning, bra för alla involverade konstaterar stadsbyggnadschef Helén Wiklund Wårell.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.