Luleås kommunalråd Niklas Nordström (S). Foto: SVT

Nordström utsedd till Årets politiker

Publicerad

Luleås kommunalråd Niklas Nordström (S) har blivit utsedd till Årets politiker 2016, enligt webbplatsen ”Dagens opinion”. – Det betyder jättemycket.

Ikväll delades priset Årets politiker ut av webbplatsen ”Dagens opinion” på Fotografiska muséet i Stockholm. Priset gick till Luleås kommunalråd Niklas Nordström (S). Nominerade var även Ibrahim Baylan, energi- och samordningsminister och Isabella Lövin, vice statsminister och bistånds- och klimatminister. Enligt juryn får Nordström priset för att han satt Luleå på rikskartan och aldrig tvekat att ta riksdebatten i angelägna frågor.

– Det finns politiker som får saker gjorda och politiker som kan kommunicera. Vissa politiker har båda talangerna, sa konferenciern innan Niklas Nordström klev upp på scen.

”Vi möter människorna”

En glad Niklas Nordström tackade juryn och berättade att detta var en betydelsefull utmärkelse.

– Det känns jätteroligt. Jag kom tillbaka till Luleå efter tolv år i Stockholm och har hela tiden slitit för att göra Luleå bättre och kämpat för att det ska synas på riksnivå. Så det här priset betyder väldigt mycket, jag är väldigt glad över det, säger han när SVT Norrbotten når honom.

Har ett sådant här pris någon betydelse för Luleå kommun?

– Jag tror att all uppmärksamhet som norra Sverige får och Luleå kommun får hjälper till. Många av de jag pratar med är nyfikna på vad vi håller på med och det är så kul att se att plötsligt är man så intresserade av vad vi gör. Det hjälper till att synas och höras och visa att man kan leva ett bra liv i norr. Det får positiva effekter.

Var det väntat att du skulle få utmärkelsen?

– Nej, absolut inte. Att stå mot två statsråd, de har ju hela riksscenen per automatik. Ett kommunalråd i Luleå måste kämpa till sig utrymme. Jag är jätteöverraskad men väldigt, väldigt stolt, säger Niklas Nordström, kommunalråd i Luleå (S).

Juryn för Årets Opinionsbildare 2016

Visa

Zoran Alagic, presschef på Lärarnas Riksförbund
Fredrik Andersson
, vd för Miltton Labs
Helga Baagøe
, tidigare kommunikationschef på SVT och SJ, i dag fristående konsult.
Thomas Hartman
, kommunikationschef, Region Västerbotten
Boo Ehlin
, fristående kommunikationskonsult
Lena Josefsson
, rådgivare och utbildare inom pr och kommunikation och verksam i Vetsam
Fredrik Runsiö
, vd för Reformklubben
Rolf van den Brink
, ordförande, driver Dagens Opinion

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer