Parkeringsavgifterna höjs i Luleå centrum och det blir inte längre tillåtet att parkera längre än två timmar på de mest attraktiva platserna. Foto: TT/Arkiv

Så mycket höjs parkeringstaxan i Luleå

Uppdaterad
Publicerad

Parkeringstaxan höjs nu i Luleå centrum. Ytterligare en förändring är att bilister får parkera max två timmar på de mest attraktiva platserna.

Attraktiva platser på gatumark får taxan 18 kronor per timme och övriga 10 kronor per timme. Vilken taxa som gäller var i centrum visar den nya zonkartan som är publicerad här.

Kartan visar var i Luleå det blir dyrare att parkera och var man bara får stå i två timmar. Foto: Luleå kommun

På de platser i Luleå där många besökare snabbt behöver hitta en ledig plats införs parkering med max två timmar från och med den 17 juni.

Detta gäller Storgatan, Loet och Hermelinsgatan vid Floras Kulle samt del av Kungsgatan och Smedjegatan. De parkeringar på Storgatan, där det i i dag är 30 min avgiftsfritt samt parkeringsplatserna på Oscarsvarv som varit avgiftsfria, blir avgiftsbelagda.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.