Segerskrek så det svartnade igår – slåss för guld idag

Uppdaterad
Publicerad

I går vann Luleå Hockey/MSSK den fjärde finalmatchen mot Linköping och i kväll är det vinna eller försvinna som gäller.

I går avgjorde Luleå i förlängningen med mål av Michelle Karvinen. Målet fick försvarsspelaren Ronja Savolainen att skrika så högt av glädje att hon svimmade och fick ledas av isen.

– Det var kanske lite vätskebrist och mycket glädje. Då ropade jag för högt och det blev blankt i ögonen men nu är det lungt, säger Ronja Savolainen dagen efter glädjevrålet när spelarna i Luleå Hockey/MSSK mjukar upp i klubbens gym.

Vinnarläge

I kväll är det dags för den femte och helt avgörande matchen mot Linköping. Luleå har vänt ett 0-2 underläge i matcher till 2-2.

– Det blir en spännande match med mycket drag på läktaren. Vi kommer att visa alla hur bra Luleå kan vara.

Tömma depåerna

Luleå inledde finalserien svagt med två förluster men har sedan spelat upp sig rejält och vunnit två raka matcher. Och i kväll avgörs allt.

– Det gäller att jobba för varandra och att ta tag i matchen och styra den dit vi vill. Det är sista matchen för säsongen så det gäller att tömma alla depåer vi har och det är vi beredda att göra, säger lagets tränare Fredrik Glader.

Matchen direktsänds i kväll i SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.