Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Under måndagen börjar rättegången mot de fyra män som är misstänkta för delaktighet i mordet på en 19-årig man i Boden. Foto: SVT

Rättegången i Bodenmordet startar

Uppdaterad
Publicerad

En 19-åring höggs ihjäl mitt på dagen i Boden när han klev av bussen efter skolan. Under måndagen startar rättegången mot fyra män som misstänks för delaktighet i mordet.

Några dagar före julafton dog en 19-årig man efter att ha knivhuggits utanför järnvägsstationen i Boden. Det hela utspelade på eftermiddagen när mycket folk var i rörelse. Många såg händelsen och under mordutredningen har ett stort antal vittnen hörts.

Den mördade 19-åringen ska ha haft en konflikt med en 21-årig man. Bland annat ska 19-åringen tiden före mordet ha sagt att ”någon av oss måste dö”.

Enligt åtalet är det den 21-årige mannen som ska ha knivhuggit 21-åringen medan två andra män, 21 och 25 år gamla, hållit fast den mördade och även misshandlat honom.

Polis använde en ”stoppspark”

Efter mordet sprang två av de misstänkta iväg över järnvägsspåret. Med hjälp av vittnesuppgifter lyckades polisen gripa dem några timmar senare, bland annat vittnar en polis om hur han fick använda sig av en ”stoppspark” i bröstet på en av de misstänkta då han vägrade stanna. 25-åringen kunde gripas i Luleå några veckor senare.

Åklagaren har hjälp av omfattande teknisk bevisning i målet, bland annat telefonkontakter mellan de misstänkta under morddagen.

21-åringen åtalas misstänkt för mord och 25-åringen och den andra 21-åringen för mord alternativt grov misshandel.

En fjärde man, 19 år, åtalas misstänkt för medhjälp till grov misshandel, då han ska ha hjälpt de misstänkta med information om var den mördade mannen befann sig.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

19-åring mördad i Boden

Mer i ämnet