En död person hittades i anslutning till Bergsviksbron, där en man föll i vattnet för drygt en vecka sedan. Foto: Ulrika Wänkkö/SVT

Nya uppgifter om fynd efter bro-olyckan i Piteå

Uppdaterad
Publicerad

Enligt källor till SVT ska polisen ha hittat både selen som den försvunnan mannen bar när han föll från bron, samt en del av det trasiga broräcket.

Mannen, som är i 50-årsåldern, har varit försvunnen sedan i tisdags då han ska ha ramlat i vattnet i samband med ett broarbete i Piteå. Mannen har ännu inte hittats men enligt uppgifter till SVT har nya fynd gjorts efter olyckan.

– Polisen har hittat selen och broräcket, säger källor till SVT.

Polisen bekräftar delvis uppgifterna:

– Det vi kan säga är att vissa fynd har gjorts men vi går inte in på några fler detaljer i nuläget, säger Maria Linné som är presstalesperson vid polisen.

Pågår det något sök idag?

– Det söks inte frekvent hela tiden vilket beror på att förhållanden i vattnet är svårsökta. Man måste också planera mellan sökinsatserna för att ringa in de områden som är intressanta att söka på.

När drar nästa sökinsats igång då?

– Det planeras för nya sök i början av veckan som kommer, säger Maria Linné.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.