Ny fynd har gjorts efter olyckan på Bergviksbron där en reparatör föll i vattnet, bekräftar kammaråklagare Stig Andersson, vid Riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål. Foto: SVT/Arkiv

Olyckan på bron i Piteå: ”Jag kan bekräfta en del fynd”

Uppdaterad
Publicerad

Den man som för drygt en vecka sedan föll i vattnet i samband med en reparation av vägräcket på Bergsviksbron i Piteå är ännu inte återfunnen.

– Men utredningen fortsätter framåt, säger kammaråklagare Stig Andersson, vid Riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål.

För några dagar sedan bekräftade polisen att man gjort vissa fynd. Enligt en anonym källa ska man ha hittat selen och broräcket som åkte med ner i vattnet när reparatören i 50-årsåldern föll från bron.

Utreder vållande till annans död

– Jag kan bekräfta det. Man har även hittade en hjälm, men det är oklart om den hittats i vattnet eller om den flutit upp på land, säger Stig Andersson.

Händelsen utreds som ett arbetsmiljöbrott och rubriceringen är vållande till annans död.

”Varit svårt att söka”

Missing People har sökt under tisdagen efter den försvunne mannen med hjälp av sin sonarutrustade specialbåt. De har scannat av vattnet nedströms Bergsviksbron men mannen är inte hittad ännu.

– Nu arbetar vi med att analysera bilderna vi tagit. Det har varit mycket svårt att söka i vattnet eftersom där finns så mycket timmer, sten och annan bråte. Om allt går enligt plan kommer vi att söka även i morgon, säger Martin Persson, verksamhetsledare för Missing People i Norr- och Västerbotten.

Hur fortsätter polisens sökarbete under onsdagen?

– Jag har inga uppgifter om sökinsatsen under dagen men det planeras för fortsatta sökinsatser, säger polisens informatör.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.