Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när Missing People förbereder sig inför sökinsatsen vid Bergsviksbron och hör verksamhetsledaren Martin Persson om de svåra förutsättningarna. Foto: Filip Öhman/SVT

Trots svåra förutsättningar för sökandet i Piteå – ”Vi ger aldrig upp”

Uppdaterad
Publicerad

Missing People har idag inlett deras sökande efter mannen som föll från Bergsviksbron i Piteå, men förutsättningarna är inte optimala.

Det är nu en vecka sedan olyckan där en man i 50-årsåldern föll i vattnet i samband med underhållsarbete på Bergsviksbron i Piteå. Mannen som skulle reparera ett trasigt broräcke har ännu inte återfunnits och idag inleder Missing People sitt sökande.

– Vi använder två produkter, en active target och en sidescan. Det är speciella ekolod som skannar av botten av älven för att kunna se om det finns en kropp där nere. Om vi skulle göra något fynd så går vi ner med vår undervattensdrönare för att riktigt fastställa vad det kan vara, säger Martin Persson, verksamhetsledare för Missing People i Norr- och Västerbotten.

”Det svåraste vi kan söka i”

Att sökandet efter en försvunnen människa skiljer sig åt när man söker på vatten jämfört med på land är också Martin Persson tydlig med.

– Vatten är det svåraste vi kan söka i. Det har varit en timmerled här så det är mycket timmer i vattnet och mycket sten. Det är utmaningar, det är det absolut, säger Persson.

I klippet hör du mer om sökinsatsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.