Landshövding Sven-Erik Österberg. Foto: TT/Jessica Cow

Länsstyrelsen stänger av misstänkt från uppdrag

Uppdaterad
Publicerad

Länsstyrelsen har efter diskussioner bestämt sig för att stänga av den misstänkte mannen som hanterade rovdjursfrågor på länsstyrelsen.

– Det är så att vi har diskuterat med rättschefen som har haft kontakt med mannens försvarare. Då har vi meddelat att han får ta time out så länge som rättsprocessen pågår. Sedan får vi se resultat efter det, säger Sven-Erik Österberg.

“Inte lämpligt”

Mannen som stängs av från sitt arbete är en av de fem personerna från Norrbotten som greps i onsdags misstänkta för grovt jaktbrott på björn och järv. I går beslutade även tingsrätten att häkta de fem personerna.

– Det är väl rent praktiskt svårt att vara med och arbeta då detta sker. Sedan är det inte lämpligt heller. Han har även blivit häktad nu, vilket ger vissa förbehåll vad man får och inte får göra under tiden. Det var ett ganska enkelt beslut.

Vad kommer att hända med den misstänkte mannens uppdrag i framtiden?

– Det vill jag inte spekulera i. Det får vi ta ställning till då, säger landshövdingen Sven-Erik Österberg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Illegal rovdjursjakt

Mer i ämnet