Hör i videon ovan varför pappan vill överklaga domen. Foto: Arkiv/SVT

Pappans försvarsadvokat: ”Min klient är besviken över domen”

Uppdaterad
Publicerad

Pappans försvarsadvokat Frida Larsson uppger att den morddömde 47-årige pappan är besviken och att domen ska överklagas.

– Han tycker att tingsrätten har gjort en felaktig bedömning.

I dag dömdes den 47-årige pappan till livstids fängelse och hans två tonårssöner, 17 och 15 år, till sluten ungdomsvård på fyra respektive två år och åtta månader för mordet på 20-årige Reza Hoseini.

Mordet ägde rum den 15 juli på en lokaltrafikbuss i Kiruna. Reza jagades in på bussen där den äldre sonen först börjat slå offret. Sedan har pappan och den yngre sonen huggit ihjäl offret som fått 99 knivskador.

Bussmordet i Kiruna

Vill frikännas

Försvarsadvokaten Frida Larsson har hela tiden hävdat att pappan bör frikännas helt från ansvar eftersom att han inte har deltagit i det upptrappade våldet inne i bussen. Både pappan och sönerna ha hela tiden nekat till mord via sina advokater.

I videon ovan kan du höra varför den dömde pappan anser att han är oskyldig till mordet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bussmordet i Kiruna

Mer i ämnet