Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör polisen Stefan Sammeli om mordet vid järnvägsstationen i Boden Visa alla (3)
Visa alla (3)

Person i Boden avliden efter grovt våldsbrott

Uppdaterad
Publicerad

En person i Boden har avlidit efter ett grovt våldsbrott vid järnvägsstationen på torsdagen vid 14-tiden. En stor polisinsats drogs igång, och vid 18-tiden meddelades att två personer är gripna misstänkta för mord.

Händelsen inträffade vid 14-tiden på torsdagen vid järnvägsstationen i Boden. Enligt de första vittnesuppgifterna till Aftonbladet flydde flera personer från platsen, bland annat en person som ska ha burit halloween-mask.

En stor polisinsats inleddes, med bland annat helikopter och hundpatruller, efter larmet som kom vid 14-tiden på torsdagseftermiddagen.

”Vi såg gärningsmännen springa”

– Det har precis kommit fler poliser till platsen, bland annat hundpatruller. De befinner sig inom det avspärrade området och arbetar med teknisk undersökning, berättade SVT:s reporter Jenny Stridsman när hon under torsdagseftermiddagen rapporterade från den misstänkta mordplatsen.

Hela området hölls  avspärrat och flera poliser och ambulanspersonal var på plats.

– Vi såg gärningsmännen springa från platsen. Sedan kom ambulanspersonalen och det såg ut som att de arbetade med återupplivningsförsök, sa ett vittne som SVT Nyheter Norrbotten pratat med.

Två gripna för mord

Polisen höll platsen avspärrad och inledde en teknisk undersökning. I samband med händelsen stängdes även tågtrafiken av men nu under kvällen rullar tågen igen.

Vid 18-tiden tillkännagav polisen att en person avlidit som följd av grovt våldsbrott. Två personer har gripits misstänkta för mord. Polisen söker vittnen till händelsen.

En isolerad händelse”

– Vi bedömer att händelsen är en isolerad händelse och det är ingen fara för allmänheten, säger Stefan Sammeli, gruppchef vid polisen.

En isolerad händelse, vad vet ni?  frågar reporter på plats.

– Jag kan inte gå in på det. Förundersökningssekretessen råder, så jag kan inte kommentera desto mer händelseförlopp och så. Vi kommer att gå ut med mer information i morgon, säger Stefan Sammeli.

Förhör med vittnen

På frågan om vad motivet kan vara blir svaret:

–Jag kan inte gå in på det, för vi vill ge utredningen så goda chanser som möjligt. Det är i ett tidigt skede nu. Just nu håller vi förhör med vittnen.

Polisen vill inte berätta hur gripandet gick till eller om personerna som nu är misstänkta för mord är kända av polisen sedan tidigare.

Det har pratats om folk med halloween-masker, kan du säga något om det?

– Jag kan varken bekräfta eller dementera det på något sätt. Vi går inte in på detaljer i utredningen, säger Stefan Sammeli.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör reportern på plats: "Det är en stor polisinsats" Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

19-åring mördad i Boden

Mer i ämnet