• Viktigt meddelande:

    Det brinner i Husumfabriken i Örnsköldsviks kommun. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Nu är utredningen klar som visar varför det började brinna på Polarbröds fabrik i Älvsbyn. Foto: SVT

Polarbröd bakar bröd i Älvsbyn igen – 12 personer får tillbaka jobbet

Uppdaterad
Publicerad

Polarbröd börjar återigen att producera färdiga smörgåsar i Älvsbyn. Detta innebär att tolv av de medarbetare som tidigare varslades får tillbaka sina jobb.

Under hösten har en helt ny anläggning byggts i Älvsbyn. Enligt Polarbröd kommer den nya anläggningen att kunna producera omkring 60 klämmor per minut.

Produktionstakten innebär att tolv av de medarbetare som varslades tidigare i höst får tillbaka sina jobb.

– I dag gläds alla vi på Polarbröd och i Älvsbyn åt att produktionen av Polarklämmor kommit igång så snabbt igen, bara tre månader efter den förödande branden. Det hade inte varit möjligt utan alla våra kompetenta medarbetare. Vi värnar om Älvsbyn och ska fortsätta att göra allt vi kan för att komma tillbaka, säger Karin Bodin, koncern-vd för Polarbröd i ett pressmeddelande.

Den djupfrysta smörgåsen som ska tillverkas i anläggningen var den första produkten som lanserades av företaget.

Det var den 24 augusti som Polarbröds fabrik i Älvsbyn brann ner till grunden. Mellan 500 till 700 personer berördes av den svåra branden och sedan dess har företaget upprepade gånger sagt att fabriken ska byggas upp på nytt. Totalt har man investerat runt 300 miljoner i den nya brödfabriken.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Branden på Polarbröd i Älvsbyn

Mer i ämnet