Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Satsningen kommer innebära 25 arbeten. Foto: Jens Ökvist/TT

Polarbröd: Satsar 183 miljoner på nytt bageri i Älvsbyn

Uppdaterad
Publicerad

Polarbröds styrelse har beslutat att investera 183 miljoner kronor i en första etapp i ett nytt bageri i Älvsbyn. Förhoppningen är att kunna baka i Älvsbyn inom ett år.

Det var under gårdagen som beslutet fattades. En satsning görs först i Bredbyn i Västernorrland som gör att 18 medarbetare från Älvsbyn erbjuds nya tjänster från mitten av oktober.

– Stort tack till våra fantastiska medarbetare i Bredbyn och till medarbetarna från Älvsbyn som anmält sitt intresse att komma hit och hjälpa oss nu, säger Niclas Lundqvist, platschef i Bredbyn, i ett pressmeddelande.

Vill baka i Älvsbyn om ett år

Ytterligare 183 miljoner satsas i Älvsbyn och innebär en första etapp för att bygga upp ett bageri. Dessutom kommer en ny lagerfrys att byggas upp.

– Det här blir som en låda för bakning. Det innebär inte personalutrymme eller att den tar höjd för alla innovationer som kommer på lite längre sikt, säger styrelseordförande och koncern-vd Karin Bodin.

Den första etappen beräknas vara klar och redo inom ett år. Tidigare har företaget pratat om ett tidsspann om två år. Den planen gällde för hela bageriet, och där reviderar man tidsramen i samband med denna första satsning.

– Vi får backa lite från det. Nu ska vi projektera och göra det så smart som möjligt. Vi får återkomma med tidsplanen för det övriga men vi kommer arbeta parallellt medan vi färdigställer den första delen.

25 arbeten till Älvsbyn

Den nya linjen kommer att innebära arbete för cirka 25 medarbetare. De jobben, tillsammans med att man utökar verksamheten i Bredbyn innebär enligt Karin Bodin att man inom ett år kommer nå upp i 75 procent av produktionen jämfört med hur det såg ut innan branden.

– Det känns fantastiskt att vi redan nu är på väg tillbaka, säger Polarbröds vd Anders E Johansson.

– Jag är glad och stolt över att vi kunnat vara så snabba att projektera denna första etapp. Det här är bara början, säger Karin Bodin.

Det var för en månad sen den gamla brödfabriken i Älvsbyn totalförstördes i en brand.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Branden på Polarbröd i Älvsbyn

Mer i ämnet