Ett stort område och en bil spärrades av i Piteå. Foto: SVT

Polisen utreder grovt brott i Piteå

Uppdaterad
Publicerad

Polisen utreder ett grovt brott i centrala Piteå.

Åklagarmyndigheten uppger att en person har anhållits misstänkt för mord.

Ett större område spärrades av under fredagen vid LF Arena i Piteå. Vid platsen ska en bil även vara avspärrad och enligt uppgifter till SVT Norrbotten är ägaren till bilen anmäld försvunnen.

Polisen uppger att de arbetar för fullt med ärendet, men är väldigt förtegna.

Man hittad död – misstänkt mord i Piteå

– Vi utreder ett grovt brott och håller på med initiala utredningsåtgärder. Det är knapphändiga uppgifter, men det är allt vi kan berätta, säger Peder Johansson, kommunikatör hos polisen.

En anhållen misstänkt för mord

Åklagarmyndigheten uppger dock att en person är misstänkt för mord. Personen ska ha anhållits under sena fredagseftermiddagen.

– Det finns en person anhållen skäligen misstänkt för mord. Det är ett väldigt tidigt skede och går inte att säga mer, säger Karin Rosander, kommunikationsdirektör vid Åklagarmyndigheten.

Myndigheten vill inte kommentera om någon kropp har hittats. Nya uppgifter kommer lämnas ut tidigast imorgon, lördag, på förmiddagen.

Skäligen misstänkt är den lägre misstankegraden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Man hittad död – misstänkt mord i Piteå

Mer i ämnet