En stöldiga som är inriktad på att ta guld befinner sig just nu i Norrbotten och norra Västerbotten. Foto: Anders Wiklund/TT

Polisen varnar för inrest stöldliga i Norrbotten och Västerbotten

Uppdaterad
Publicerad

Polisen varnar för en inrest stöldliga som rör sig i Norrbotten och norra Västerbotten. Ligan är experter på att smälta in i lokalsamhället.

De senaste dagarna har det varit inbrott i Arvidsjaur och i Älvsbyn. Polisen bedömer att det handlar om en inrest stöldliga som inte är hemmahörande i regionen.

Enligt polisen rör det sig om personer som är experter på att smälta in i lokalsamhället. Tjuvarna är inriktade på att ta guld – även guld som förvaras i vapenskåp.

Områdena som troligen är mest utsatta för närvarande är i och kring Älvsbyn, Piteå, Skellefteå och södra Lappland. Polisen uppmanar allmänhet som ska resa bort att be anhöriga eller vänner att kontrollera den tillfälligt tomma bostaden.

Allmänheten uppmanas till extra vaksamhet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.