I dag klubbade Gällivare kommuns kommunfullmäktige igenom beslutet att köpa den stora skidanläggningen. Hör Moderaterna och Vänsterpartiet hur de tänker kring Dundret. Foto: SVT

Politikerna i Gällivare eniga om att köpa Dundret

Publicerad

Under måndagskvällen tog kommunfullmäktige beslut om att köpa skidanläggningen på Dundret för 90 miljoner kronor. Politikerna är eniga om att Dundret är viktig för Gällivare och att satsningen måste genomföras.

Sent på eftermiddagen började politikerna diskutera ”Dundretfrågan”. Och diskussionerna blev långa. Men till slut klubbade politikerna igenom beslutet och från och med tredje juni äger alltså Gällivare kommun skidanläggningen.

Full fart på Dundret

I dag började påsklovet i Norrbotten och på de flesta andra håll i landet. Det var en solig start på skidanläggningen Dundret där lovlediga Gällivarebor trängdes med hemvändare och andra tillresta. De SVT Norrbotten träffade var överens på en punkt – Dundret är viktigt för Gällivare och Norrbotten.

Konsekvenser kan uppstå

Även politikerna i kommunfullmäktige verkar vara rörande överens på den punkten. Därmed inte sagt att är eniga om allt när det gäller det tänkta köpet.

I klippet hör ni hur moderaten Lars Alriksson och vänsterpartisten Jenaette Wäppling resonerar kring vad köpet kommer att få för konsekvenser för Gällivare kommuns ekonomi i övrigt. Vad måste man spara på istället? Där har de helt olika syn på saken.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Krisen på Dundret

Mer i ämnet