Foto: SVT

Prognosen för Norrbotten – 25 på IVA under den värsta veckan

Uppdaterad
Publicerad

Ännu är inte toppen nådd, men enligt prognosen kommer vårdplatsbehovet i länet när det är som mest fall att vara relativt lågt.

Region Norrbotten kommer enligt prognosen att ha ett behov av nästan 100 vårdplatser inom slutenvården och ungefär 25 som behöver intensivvård under den värsta veckan när det är som mest fall. Siffrorna presenterades under måndagens presskonferens av statsepidemolog Anders Tegnell.

Betydligt färre än i Stockholm

Jämfört med till exempel Stockholm kommer vårdplatsbehovet att vara relativt lågt i Norrbotten. Där visar prognosen på att ungefär 250 kommer att behöva intensivvård. När toppen kommer vet man inte.

Coronaviruset i Norrbotten

-Det här är förstås en prognos, det här är vad vi bedömer möjligt förutsatt att vi får en situation som den i Wuhan. Vi har också kollat mot Italien som också ligger ganska nära det här, sa statsepidemolog Anders Tegnell under presskonferensen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Norrbotten

Mer i ämnet