Rättegången i knivmordet i Boden startade idag

Uppdaterad
Publicerad

En 19-åring knivhöggs till döds brutalt i centrala Boden strax innan jul. Fyra män står nu åtalade i tingsrätten i Luleå för delaktighet i mordet.

Den huvudmisstänkte är en 22-årig man som åtalas för att ha utfört knivmordet. Två andra män, en 22-åring och en 25-åring, misstänks ha hjälpt till i samband med mordet.

Enligt åtalet har de hållit fast den mördade mannen och ska även ha misshandlat honom. En fjärde man, en 18-åring, ska ha varit inblandad i dådet genom att ha gett information om den mördade mannen till de åtalade.

19-åring mördad i Boden

Flera vittnen till mordet

Eftersom mordet inträffade mitt på dagen utanför järnvägsstationen i Boden finns det flera vittnen som kommer att höras under rättegången.

Motivet ska ha varit en konflikt mellan den mördade 19-åringen och den huvudmisstänkta 22-åringen.

22-åringens försvarsadvokat medger delaktighet i misshandeln men nekar till knivmordet. Även 25-åringen medger misshandeln medan 22-åringen nekar till deltagandet i misshandeln.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

19-åring mördad i Boden

Mer i ämnet