Arkivbild. Hör hur reaktionen blev när Region Norrbotten sökte efter extrapersonal till sitt vaccineringsprogram. Foto: SVT

Regionen annonserade efter extrapersonal till vaccinationerna i Norrbotten – 430 personer anmälde sig

Uppdaterad
Publicerad

Region Norrbottens interna annonser efter extrapersonal för att klara av bemanningen av vaccinationsprogrammet blev en stor framgång. 80 sjuksköterskor och 350 administratörer har anmält att de vill hjälpa till.

Det stora vaccinationsprogrammet mot covid-19 har inletts i Norrbotten. Men det som har fattats är personal för att genomföra åtgärderna i länets fjorton kommuner. Så är det alltså inte längre.

”Glädjande besked”

Regionens interna annonser om extrapersonal blev en stor succé och då speciellt när det gäller pensionerade sjuksköterskor.

Coronaviruset i Norrbotten

– Glädjande nog är det 80 sjuksköterskor, och många av dem är pensionärer, och 350 administratörer som anmält sig. Nu känner jag stor trygghet och känner att vi kommer att klara av att vaccinera alla som vill det i länet under årets första halvår, säger den tillförordnade verksamhetsutvecklingschefen för närsjukvård, Ann-Sofi Schäufele.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Norrbotten

Mer i ämnet