Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
De tre regionråden slöt alla upp bakom Anna-Stina Nordmark Nilsson och menade att hon gjort ett strålande arbete som regiondirektör. Foto: Erica Larsson/SVT

Regionledningen backar regiondirektören Anna-Stina Nordmark Nilsson: ”Gjort ett fantastiskt arbete”

Uppdaterad
Publicerad

Regionledningen – Kenneth Backgård (SJVP), Linda Frohm (M) och Nils-Olov Lindfors (C) – sluter alla upp bakom den kritiserade direktören och menar att hon har gjort ett fantastiskt arbete. Samtidigt ger regionrådet Lindfors en känga till vårdpersonalens kritik.

– Det har målats upp som att hon har gjort ett dåligt jobb, men det är fullständigt falsk information, säger han.

Under tisdagseftermiddagen höll regionledningen en pressträff efter att det blivit känt att regiondirektören Anna-Stina Nordmark Nilsson bett att få lämna sitt uppdrag. Detta efter massiv kritik av vårdpersonalen där bland annat 174 läkare vill se hennes avgång.

”Behövde göra en ordentlig genomlysning”

Men under pressträffen kommenterades knappt läkarnas avgångskrav. Istället slöt alla tre regionråden upp bakom regiondirektören och kallade hennes insats för fantastiskt, och att de var djupt imponerade och tacksamma.

– När vi tillträdde i majoritet anställde vi henne för ett uppdrag som är tufft men också viktigt för hela vår region. Vi behövde göra en ordentlig genomlysning av hela verksamheten och efter genomlysningen skulle en omställning av hela organisationen genomföras. Det arbetet är nu klart och avslutat. Anna-Stina har gjort ett fantastiskt arbete, säger regionrådet Linda Frohm (M) på pressträffen.

Förnekar vårdpersonalens bild

Regionrådet Nils-Olov Lindfors (C) menade att pandemin ställt till det rejält för omorganisationen och att den därmed dragit ut på tiden, vilket har skapat viss oro och turbulens.

– Det har kommit krav på hennes avgång och det har målats upp som att hon har gjort ett dåligt jobb, vilket är fullständigt falsk information. Mycket information som går ut från sjukvården till media är inte korrekt, säger Nils-Olov Lindfors (C).

Han fortsätter:

– Vi har en fantastisk sjukvård men det målas upp som att sjukvården är i förfall, men så är det icket.

Satsar 20 miljoner på vårdplatser

Regionledningen avslutade presskonferensen med att meddela att de kommer att satsa 20 miljoner kronor för att försöka få till mer vårdplatser på Sunderby sjukhus.

SVT Norrbotten har försökt att nå regiondirektören Anna-Stina Nordmark Nilsson upprepade gånger men utan framgång.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.