Kenneth Vinblad von Walter, lärare vid Restaurang- och livsmedelsprogrammet i Boden, uppmanar eleverna att hålla ut ett tag till. Foto: Ulrika Wänkkö/SVT

Restaurangläraren i Boden: ”Vi ser ljuset i tunneln”

Publicerad

Det finns ljus i tunneln även för de elever som studenten från restaurangprogrammet i vår. Det menar läraren Kenneth Vinblad von Walter som uppmanar sina elever att hålla ut.

Även om restaurangbranschen har ett tufft år bakom sig, med många permitteringar, ser restaurangläraren i Boden ljust på framtiden för sina elever.

– Just nu är det tufft, men det kommer att vara positivt för våra elever när allt börjar bli mer normalt, säger Kenneth Vinblad von Walter, lärare vid Restaurang- och livsmedelsprogrammet.

Pandemistudenterna

”Branschen behöver folk”

Redan nu ser läraren en ljusning på arbetsmarknaden.

– Vi har arbetsgivare som redan nu tar kontakt med våra elever. När det vänder kommer folk att vilja gå ut och träffas. Det här är en bransch som kommer att behöva folk och våra elever är eftertraktade.

Viktigt för självförtroendet att snabbt få jobb

Kenneth Vinblad von Walter trycker på att det är viktigt att eleverna får komma ut och jobba snabbt efter sin examen.

– Får man inte komma ut och jobba i sin bransch är det lätt att snabbt förlora självförtroendet efter examen, säger han.

Hör hela intervjun med restaurangläraren i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Pandemistudenterna

Mer i ämnet