Haparandas kommunalråd, Sven Tornberg (C), säger att det blir begränsningar för de som vistas i Haparanda skärgård under inspelningen av tv-programmet Robinson. Foto: SVT/Arkiv

Robinsonbrev ger tv-folket förhandsrätt till olika öar

Uppdaterad
Publicerad

Haparanda stad har skrivit ett brev som ger Robinsonpersonalen förhandsrätt till vissa öar i skärgården och då får semestrande invånare flytta på sig.

– Det blir begränsningar i hur vi kan röra oss i skärgården, säger kommunalrådet Sven Tornberg (C).

TV-bolaget Mastiffs Robinsonpersonal består av drygt 100 personer som kommer att röra sig på öar i Haparanda skärgård mellan 15 juli och 5 september i år.

Och eftersom det är under semesterperioden kan det krocka med var turister och semestrande tornedalingar vill vara och då prioriteras TV-folket, enligt ett brev som kommunalrådet Sven Tornberg (C) har skrivit på både svenska och finska.

Robinsoninspelning i Haparanda

”Vi får flytta på oss”

Så här skriver han i brevet på svenska och finska som Robinsonpersonalen ska kunna visa upp för folk i skärgården:

”Det är min önskan att vi tillsammans, besökare i skärgården, tv-produktionen och Haparanda kommun kan göra Robinsoninspelningen till en bra och positiv händelse för oss alla och att vi visar respekt för varandra under den tid som inspelningen pågår. Välj därför en annan strand att sola på och bada på än den som används för TV-inspelning just den dagen.”

– Det här kommer att göra att vissa områden i Haparanda skärgård inte kommer att vara tillgängliga på samma sätt som vi är vana vid från tidigare år. Under vissa dagar kanske vi inte kan använda vår favoritstrand eller att vi blir ombedda att tillfälligt flytta på oss för att man ska kunna genomföra inspelningen. Men vi har gott om stränder runt om i Haparanda skärgård och man kanske kan hitta en ny favoritstrand, säger Sven Tornberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Robinsoninspelning i Haparanda

Mer i ämnet