De har funnit varandra över partigränserna. Kenneth Backgård och Inge Andersson.

(S)-ordföranden i Boden: ”Det är inte alls okej”

Uppdaterad
Publicerad

Socialdemokraternas ordförande i Boden, Sara Bruun, menar att Inge Andersson kommer att uteslutas.

”Han sitter kvar som kommunalråd, men inte med vårt förtroende”, säger hon.

Enligt Sara Bruun är det ett konstigt förfarande och hon betonar att Socialdemokraterna inte valt att gå i politisk koalition med Bodenalternativet, som inte fanns för drygt tre år sedan,

”Ett missnöjesparti”

– Jag ser Bodenalternativet som ett missnöjesparti som kanske får framgång i ett val, men som inte blir långlivade i politiken, säger hon och fortsätter:

Kommunpolitik i Boden

– Vi har däremot en jättefräsch lista och jag tror att vi kommer att göra ett kanonval.

Sara Bruun ser det som en självklarhet att Inge Andersson kommer att uteslutas eftersom han står på femte plats på Bodenalternativets lista.

– Hur lång tid det tar? Jag vet inte. Det där är en procedur som sker på partinivå,  Just nu pratar han i alla fall överhuvudtaget inte med vårt parti. Det är väldigt tydligt att han valt något annat än Socialdemokraterna, säger hon.

”Inte okej”

Hon har hört rykten om sjukvårdspartiets valfilm, som handlar om Inge Anderssons stöd i sjukvårdsfrågan och regionvalet.

– Jag tycker inte att det är okej att göra så. Om Inge Andersson hävdar att han fortfarande är socialdemokrat, vilket han gör, så kan jag inte förstå att han kan uttala sig på det sättet. Han borde i stället verka inåt, inom partiet, säger Sara Bruun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kommunpolitik i Boden

Mer i ämnet