Bodenalternativet presenterar lista

Uppdaterad
Publicerad

Bodens nya politiska parti är nu formellt presenterat och namnet är ”Aktiv samling – Bodenalternativet.” Bland kandidaterna på listan finns gruppledare Anders Pettersson (kd) och kommunalrådet Inge Andersson (S).

På fredagen kallar det nya partiets representanter till presskonferens för att presentera partiet, sig själva och den politik som ska bedrivas.

Men redan nu kan det konstateras att det blir en blandad skara personer över de partipolitiska gränserna och så en del lokala kändisar.

Kommunpolitik i Boden

Kommunalråd på listan

Bodenalternativets registrerade valsedel har nitton namn och toppas av kristdemokraternas gruppledare i fullmäktige, Anders Pettersson och tvåa är glesbygdsföreträdaren Seija Fallemark från Unbyn, som enligt tidningen Land är en av Sveriges hetaste lantisar.

Trea på listan är det förra toppnamnet inom bodenmoderaterna, Daniel Rönnbäck, som hoppade av för att han inte delade styrelsens prioriteringar.

Fyra är Suzanne Ahlman, Heden, missionär och tidigare innebandyprofil.

Femma på listan är Bodens kommunalråd, Inge Andersson (S).

”Efter en mandatperiod där samverkan och breda politiska lösningar varit en målsättning och där Bodens bästa stått i centrum vill vi gå vidare och erbjuda bodensarna ett alternativ i hösten val till kommunfulklmäktige.” skriver Anders Pettersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kommunpolitik i Boden

Mer i ämnet