– Jag blir så inspirerad av att man vågar bilda ett nytt parti som ska jobba över partigränserna, säger Erland Nilsson, som företräder Landsbygdspartiet oberoende (LPo).

”De gör rätt som samarbetar över partigränserna”

Uppdaterad
Publicerad

Att Bodenalternativet bildats utanför de traditionella politiska ramarna väcker jubel hos en och annan politiker.

– Jag blir så inspirerad av att man vågar bilda ett nytt parti som ska jobba över partigränserna, säger Erland Nilsson, som företräder Landsbygdspartiet oberoende (LPo).

Han tror att det är nödvändigt att politiker börjar samarbeta utanför partigränserna och tänker i nya banor.

Kommunpolitik i Boden

– Jag tror det är nödvändigt för att verkligen kunna åstadkomma någonting. Partikäbblet förstör och bromsar många gånger utvecklingen. Det är ett problem även i riksdagspolitiken.

Bytte parti

Erland Nilsson, som är bosatt i Råneå, lämnade själv Centerpartiet år 2006.

– Jag kunde inte vara med och representera ett parti som svek landsbygden för att få väljare i städerna. Min relation med Centerpartiet blev som ett dåligt äktenskap, efter lång och varaktig söndring så blev det skilsmässa, säger han.

Sedan flera år tillbaka är han aktiv i Landsbygdspartiet oberoende.

Ser det som oberoende

– Det viktiga för mig är att vara med i ett parti som struntar i de traditionela partigränserna och tycker att det viktiga är att på bästa sätt kämpa för att landsbygden ska vara levande, utvecklas och ha bra service, säger Erland Nilsson.

Men även om nya partier bildas, som till exempel Bodenalternativet, så kommer  det väl uppstå olika intressekonflikter även där?

– Jag kräver förstås att de reder ut alla frågor innan väljarna lägger sin röst. Det viktiga är att man tänker utanför partigränserna och är oberoende från det, säger Erland Nilsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kommunpolitik i Boden

Mer i ämnet