Se hoppen från jätterampen

Uppdaterad
Publicerad

Luleå Big air bjöd på en häftig uppvisning i hopp, volter och tricks med snowboard och skidor med åkare från hela Norden.

Den 22 meter höga rampen har byggts upp på universitetsområdet i Luleå och är en mäktig syn. Förutom rampen anordnades det en rad aktiviteter för besökare i alla åldrar.

Tävlingen har vuxit till en av de största i Sverige i sitt slag och ifjol blev det en riktig publikfest med runt 6000 åskådare. Hopptävlingen för skid- och snowboardåkare är i år FIS-klassad via Svenska Skidförbundet och åkarna som deltar har möjlighet att samla rankingpoäng mot större internationella tävlingar och OS.

I startfältet fanns en profilstark åkare, Martin Agerstig, som är känd från youtubekanalen ”Rackartygarna” och en rad olika tv-program. Förutom att han fick ta en hel del selfies med sina fans så tog han sig till final i snowboardklassen. Han skadade dock sitt ena knä i kvalet.

­– Det känns i knäet, men jag tror att jag fixar att åka finalen ändå, säger Martin Agerstig,

Han var imponerad av arrangemanget.

­– Hela setupen är jättebra, bra prepp och sköna människor, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.