Redan när man kommer in genom entrén till restaurangen, som är LKAB:s personalmatsal, ovan jord i Kiruna, med 500 gäster varje dag möts man av en skylt som uppmanar matgästerna att tvätta händerna.
Rekommendationen: Sprid ut er
Därefter finns det fortsatt information att man ska hålla avstånd vid kön till matdisken och rekommendationen är att sprida ut sig i matsalen, för att göra risken så liten som möjligt för spridningen av covid-19. I klippet ovan kan du höra mer om hur LKAB har tänkt när de följt Folkhälsomyndighetens skärpta regler för att försöka bromsa takten av covid-19.
Flera restauranger ändrar sin service
Det är fler restauranger i Kiruna som har ändrat sina rutiner efter att Folkhälsomyndigheten gick ut med information om de skärpta reglerna i restaurangmiljöerna för att minska risken för smittspridning.
Åtgärder som att maten endast serveras vid borden och möjlighet att beställa matlådor för hämtning och utkörning är några exempel som har införts för att fortsatt kunna hålla igång verksamheten under rådande förhållanden, säger ägare till restauranger i Kiruna som vi har pratat med.