Skolan tvingar stänga efter branden. Foto: SVT

Skola tvingas stänga efter branden

Uppdaterad
Publicerad

Björkskataskolan tvingas slå igen portarna efter branden – hela vårterminen.

Det var strax efter midnatt som det började brinna i delar av skolan. Hela skolan har påverkats av brandröken – som nu tvingas stängs sina portar.

Till en början gick kommunen ut med att skolan skulle vara stängd hela veckan. Men efter en besiktning av lokalerna meddelade de att skolan kommer vara stängd hela vårterminen. Detta eftersom det är ett omfattande saneringsarbete som behövs.

Skadegörelse på Porsön och Björkskatan

– Hela skolan bedöms vara otjänlig. Vi stänger skolan direkt och den kommer vara stängd hela vårterminen, säger Eva Sundgren, stadsbyggnadsförvaltningen.

Söka nya lokaler

De 300 högstadieelever som berörs kommer vara hemma resten av veckan – och kommunen arbetar för fullt med att hitta nya lokaler.

– Det som ligger på agendan nu är att titta över vilka lokaler som är lämpliga att använda. Om det blir kommunala eller om vi hyr in oss i andra lokaler vet vi inte än, säger Sundgren och fortsätter:

– Men det kommer behövas ta beslut snabbt – så att eleverna kan återgå till skolan nästa måndag.

Förhoppningen är att Björkskataskolan ska vara åter i bruk till höstterminen.

Polisen utreder branden och misstänker mordbrand.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skadegörelse på Porsön och Björkskatan

Mer i ämnet