Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Viktoria Björklund, skolchef i Kiruna, håller inte med om lärarnas beskrivning av situationen vid Nya Raketskolan. I klippet hör du henne besvara kritiken. Foto: Teuvo Palomäki/SVT

Här bemöter skolchefen i Kiruna lärarnas sylvassa kritik

Publicerad

Under gårdagen vittnade lärare i Kiruna om en utpumpande arbetsmiljö på Nya Raketskolan. Värre än när skyddstopp infördes i september. Nu bemöter skolchefen Viktoria Björklund kritiken och ger en annan bild av situationen.

På måndagen kritiserade lärare skolledningen på Nya Raketskolanskolan. De menar att rektorerna inte lyssnar på dem och att de är övergivna och utarbetade på grund av personalbrist.

Nu tillbakavisar skolchefen Viktoria Björklund kritiken och menar att det finns fler lärare nu än innan skyddsstoppet .

– Jag såg någon rubrik i går och jag upplever inte att det är kaos på skolan, jag ser rektorer som är väldigt tillgängliga trots att det har varit ansträngt för framför allt rektorerna eftersom det är en rektor kort där, säger hon

I klippet hör du skolchefen berätta hur hon ser på situationen vid Nya Raketskolan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Lärarkrisen i Norrbotten

Mer i ämnet