• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Centrala delarna av Vellinge i Vellinge kommun, Skåne län. Det brinner i en större industrifastighet i centrala Vellinge. Rökutvecklingen är kraftig och rör sig i riktning mot Asklunda och Eskilstorp. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Malmöhus.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Skyddsstoppet vid Nya Raketskolan i Kiruna kan komma att hävas till veckan. Enligt huvudskyddsombudet Carina Lidberg finns en färdig plan. Hör henne i klippet. Foto: Hans Sternlund/SVT

Skyddsstoppet på skolan i Kiruna kan komma att hävas – ”Finns en plan”

Uppdaterad
Publicerad

Skolledningen i Kiruna har jobbat fram en plan till lösning för den akuta situationen på Nya Raketskolan. Nu ska synpunkter tas in från lärarna.

– När vi är överens kan jag häva skyddstoppet, säger huvudskyddsombudet Carina Lidberg.

Det var i torsdags som Carina Lidberg utfärdade ett skyddsstopp på Nya Raketskolan i Kiruna. De drygt 200 eleverna på mellanstadiet på skolan är alltjämnt hemma från skolan.

Eftersom huvudmannen Kiruna kommun är överens om det nödvändiga i åtgärden kommer inte Arbetsmiljöverket ensidigt ta beslut om att häva skyddstoppet.

Lösning på gång

Nu tycks en lösning vara på gång. Carina Lidberg vill inte avslöja något om innehållet i förslaget till handlingsplan innan hon är beredd att godkänna det och därefter häva skyddsstoppet.

– Jag har inte hört vilka synpunkter som har kommit fram från personalen i dag, säger hon.

Hör huvudskyddsombudet Carina Lidberg i klippet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.